ΛΑΓΟΥΜΙΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ


Γεννήθηκα στη Νίκαια πριν από 45 χρόνια. Ο πατέρας μου είναι Μικρασιατικής καταγωγής και η μητέρα μου από την Κρήτη. Μέσα από την οικογένειά μου αγάπησα τις αρχές και τα ιδανικά των δημοκρατικών αγώνων.
Κατάφερα  να σπουδάσω στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και αργότερα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  της  Αθήνας ως δάσκαλος. Είμαι παντρεμένος με την Σταυρούλα Παπαδοπούλου και πατέρας δύο παιδιών της Παρασκευής και του Βαγγέλη Λαγουμιτζή. Η Μεσσήνια καταγωγή της γυναίκας μου ισχυροποίησε την ανατροφή των παιδιών μας στις δημοκρατικές αρχές και ηθικές αξίες .
Ως δάσκαλος προσπαθώ να υπηρετώ με πάθος τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών μου και το δύσκολο ρόλο των γονέων τους .
Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θέλω να συμβάλλω στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης μου και στην επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μου , με όλες  μου τις δυνάμεις .
 Γι’αυτό ταυτίζομαι ολόψυχα με το αυτοδιοικητικό όραμα του υποψήφιου Δημάρχου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη ,του Γιώργου Ιωακειμίδη , για να αποκτήσει και πάλι η πόλη μας την χαμένη της αίγλη , ’’ για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν’’
Με Φιλικούς Χαιρετισμούς
Λαγουμιτζής Μιχάλης του Ευαγγέλου


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Μιχάλης Λαγουμιτζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966.Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά την Εύη και τον Βαγγέλη.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
5 Χρόνια αναπληρωτής δάσκαλος σε σχολεία της Αθήνας και της Μεσσηνίας.
12 Χρόνια μόνιμα διορισμένος στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

ΕΡΓΑΣΙΑ
1992. αναπληρωτής δάσκαλος. Διθέσιο Δημ. Σχολείο Αριστομένη Μεσσηνίας
1993 – 1997. αναπληρωτής δάσκαλος σε σχολεία του Πειραιά και της Γ’ Δ/νσης Αθήνας

1998. Οργανική θέση στο Μονοθέσιο Δημ. Σχολείο Στέρνας Μεσσηνίας.

1999. Μετάθεση με Οργανική θέση στο 18ο Δημ. Σχολείο Νίκαιας, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.


ΣΠΟΥΔΕΣ
1987. Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης με βαθμό
7,5 Πολύ Καλά.

2000. Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εξομοίωση) με βαθμό.
8,86 Άριστα

2005 Μεταπτυχιακός φοιτητής (Msc/ed.) στο Nova Southeastern University U.S.A. (Florida)
( Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση).

2009 Εξειδίκευση στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία, μέσω του Βρετανικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού (Edexcel).

2010 Μετεκπαιδευόμενος στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Πάτρα στον τομέα της Ειδικής Αγωγής.


ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Συμμετείχε σε σεμινάρια που οργάνωσε : α) το Π.Ε.Κ. Πειραιά, β) η «Μέριμνα» – Εταιρεία για τη φροντίδα των παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο, γ) το «Εργαστήρι Συναισθηματικής Νοημοσύνης» με θέματα εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού περιεχομένου, δ) η ένωση «Μαζί για το παιδί» με θέμα την ψυχική ανθεκτικότητα στην παιδική και εφηβική ηλικία.

2005 Εισηγητής σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς σχετικά με την εφαρμογή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στο σχολείο, (Άγιοι Ανάργυροι και Νίκαια ).
2009 Εισηγητής στην επιμορφωτική ημερίδα της Δνσης Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά με θέματα : «Οργάνωση Σχολικής Βιβλιοθήκης» και «Μέθοδος Project με χρήση Η/Υ και πολυμέσων» που διοργανώθηκε στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά.
2010 Εισηγητής σε ημερίδα της «Αγωγής Υγείας» της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής με θέμα «Συναισθηματική Νοημοσύνη στο σχολείο». (Γλυκά Νερά).
Εισηγητής στο συνέδριο που οργάνωσε το «Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης» στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπ/σης Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα : «Μαθαίνω πώς να Μαθαίνω».
Εισηγητής στην επιμορφωτική ημερίδα των Εκπαιδευτικών της 5ης Περιφέρειας Σχολικού Συμβούλου Δ.Ε. Πειραιά με θέμα: «Διαδραστικοί πίνακες και εφαρμογή πολυμέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία» που διοργανώθηκε στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά.

Συμμετοχή σε πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 18ου Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας με την οικονομική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΠΕΑΕΚ.
Υπεύθυνος Σχολικής Βιβλιοθήκης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας τα τελευταία 5 χρόνια

Πιστοποίηση επάρκειας για χρήση του Διαγνωστικού τεστ : « ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ» στο σχολείο, με σκοπό τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών.


ΜΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Μέλος των φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και συνεργάτης σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Μέλος των φίλων του Μουσείου της Ακρόπολης.
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συνεργατικής Μάθησης για τη διάδοση του συνεργατισμού στην Εκπαίδευση.
Μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του Ι.Π.Ε.Μ. – Δ.Ο.Ε.

ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ
Δημοσίευση του βιβλίου με τίτλο «Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». (Μέλος της συγγραφικής ομάδας του συγκεκριμένου εγχειριδίου του Ι.Π.Ε.Μ. – Δ.Ο.Ε. – Αθήνα 2004).
Μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου με τίτλο : «Μάθηση με το Νου και την Καρδιά» Εκδόσεις Γρηγόρη – Αθήνα 2009.